Vlada usvojila izmjene i dopune Pravilnika o zapošljavanju

12.2.2018. Na trećem nastavku 30. redovne sjednice Vlade Brčko distrikta BiH usvojen je Prijedlog pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o zapošljavanju.

Image for news

„Na samoj sjednici Vlade gradonačelnik je intervenisao izmjenom u članu 24. koja se odnosi na dodatno bodovanje. Dosada su sa tri boda dodatno bodovani kandidati porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, a današnjom izmjenom uvode se dva dodatna boda za one kandidate koji na kućnoj listi u svom domaćinstvu imaju nezaposlene ili penzionisane članove kao i dva dodatna boda na samohrane roditelje“, istakao je šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Srđan Blažić. On je dodao da se ostale izmjene Pravilnika odnose na detalje tehničke prirode koji će precizirati određene pravne norme kako bi izbor kandidata bio što efikasniji.

„U dijelu dopuna pravilnika koji se odnosi na tajnost podataka sada se jasno precizira da uvid u te podatke imaju, osim članova komisije za zapošljavanje, i Apelaciona komisija, sud i druge institucije koje se bave provođenjem zakonitosti postupka“, objasnio je Blažić.