Usvojen Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava s pozicije grantova neprofitnim organizacijama za 2018. godinu

1.2.2018. Vlada Brčko distrikta BiH danas je započela i 30. redovnu sjednicu na kojoj je usvojen Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava s pozicije grantova neprofitnim organizacijama za 2018. godinu u Odjeljenju za stručne i administrativne poslove, odnosno Pododjeljenju za podršku mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama i udruženjima građana.

Image for news

Šef Odjeljenja Srđan Blažić rekao je da se radi o udruženjima proisteklim iz rata i nekoliko mjesnih zajednica koji nisu u prethodnoj godini dobili grant za redovan rad iz razloga što su, kako je naveo, ranije dobijena sredstva pravdali poslije krajnjeg roka, odnosno 30. juna.

„Pripremili smo u najkraćem mogućem roku prijedlog utroška sredstava kako bi novac mogao što prije leći na račun udruženja i kako bi oni mogli uspostaviti normalno funkcionisanje. Za ukupno 13 udruženja i mjesnih zajednica izdvojili smo iznos od 160.000 KM“, rekao je Blažić.