Redovna sjednica Vlade: odobreno sufinansiranje projekata UNDP u BiH za 2017. godinu

7.12.2017. Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je i Prijedlog odluke o odobravanju Programa sufinansiranja projekata razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH za 2017. godinu.

Image for news

Šef Odjeljenja Srđan Blažić naglasio je da je riječ o projektu „Jačanje uloga mjesnih zajednica u BiH“ u kojem Vlada Brčko distrikta BiH učestvuje u finansiranju od 30%.

„U drugom dijelu projekta uključene su četiri mjesne zajednice sa ukupno 7 projekata. Vlada je sufinansirala njihove projekte sa 26.000 KM i to su projekti koji će doprinijeti unapređenju izgleda i funkcionalnosti objekata mjesnih zajednica“, istakao je Blažić.

Članovi Vlade na današnjoj sjednici usvojili su Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava s pozicije grantova neprofitnim i drugim organizacijama za 2017. godinu u Odjeljenju za stručne i administrativne poslove – Pododjeljenju za podršku mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama i udruženjima građana.

Šef nadležnog odjeljenja Srđan Blažić rekao je da je riječ o šestom programu i posljednjem za ovu budžetsku godinu u okviru kojeg je grantove dobilo 12 organizacija u ukupnom iznosu od 107.500 KM. Kroz ovo pododjeljenje je u toku godine realizovano blizu 300 grantova u iznosu od oko 2.500.000 KM. Važno je istaći da je većina grantova dodijeljena Odjeljenju za stručne i administrativne poslove kroz usvajanje budžeta“, dodao je Blažić.