Poziv za dostavljanje radova za publikaciju „Dobre prakse o angažmanu mladih u obrazovanju za održivi razvoj u UNECE regiji“

Odjeljenje za stručne i administrativne poslove, Pododjeljenje za podršku MZ, NVO i UG je zaprimilo od Ministarstva civilnih poslova – Poziv za dostavljanje radova za publikaciju „Dobre prakse o angažmanu mladih u obrazovanju za održivi razvoj u UNECE regiji“

Image for news

Sekretarijat Upravnog odbora UNECE za obrazovanje za održivi razvoj dostavio je Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine poziv za dostavljanje radova za publikaciju „Dobre prakse o angažmanu mladih u obrazovanju za održivi razvoj u UNECE regiji“. Ova publikacija ima za cilj da sakupi primjere teorije i prakse angažmana mladih u UNECE regiji, kao i drugim regijama, uz prikazivanje uspješnih pristupa vezanih za obrazovanje za održivi razvoj i mlade.

Obrazovanje za održivi razvoj osnažuje učenike svih uzrasta sa znanjem, vještinama, vrijednostima i stavovima za rješavanje međusobno povezanih globalnih izazova s kojima se suočavamo, uključujući klimatske promjene, degradaciju životne sredine, gubitak biodiverziteta, siromaštvo i nejednakost.

Publikaciju će objaviti Upravni odbor UNECE-a za obrazovanje za održivi razvoj koji predstavlja regionalni mehanizam za pružanje podrške državama članicama da efikasnije integrišu obrazovanje za održivi razvoj u svoj nacionalni kontekst i integrišu ga u nacionalnu politiku i praksu kroz sve oblike svojih obrazovnih sistema.

U prilogu dostavljamo dokument s opisom poziva za dostavljanje radova koji uključuju sve potrebne informacije, odnosno pozadinu poziva, svrhu publikacije, opis procesa dostavljanja radova, rokove i obrazac koji će biti uključen u publikaciju.

Rok za dostavljanje vaših priloga koje će Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine proslijediti Upravnom odboru UNECE-a je 20. januar 2022. godine, a iste je potrebno dostaviti koristeći spomenuti obrazac na e-mail kemal.salic@mcp.gov.ba.

2022-01-UNECO- Poziv - Dobre prakse u angažovanju mladih u obrazovanju