Otvorena prva balon-sala u Brčkom

6.12.2019. Srđan Blažić, šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, danas je svečano otvorio balon-salu u naselju Ilićka, prvu ovakvog tipa na teritoriji Distrikta. Projekat vrijedan 100.000 KM je realizovalo Udruženje „Omladinski pogon Ilićka”.

Image for news

„Vlada Brčko distrikta BiH je Budžetom za 2019. godinu podržala ovaj projekat. Ideja se rodila prije godinu dana, bilo je mnogo skeptika i onih koji nisu vjerovali, ali zahvaljujući predstavnicima „Omladinskog pogona” izgrađena je prva balon-sala koja treba da zadovolji potrebe najmlađih i unaprijedi kvalitet treninga. Koliko sam upoznat, mali fudbaleri već ostvaruju sjajne rezultate i ovo je prilika da im se zahvalimo i stvorimo im bolje uslove za rad”, rekao je Srđan Blažić i svečano otvorio balon-salu.

Vedran Jovičić u ime Upravnog odbora Udruženja „Omladinski pogon Ilićka” istakao je da je kvalitet sale i bolji od očekivanog jer su se u realizaciju projekta uključili i mnogobrojni volonteri i firme.

„Dužina balon-sale iznosi 44 metra, a širina 24 metra. Tri mjeseca smo radili u punom kapacitetu. Djeca su počela trenirati, sklonili smo ih s otvorenog terena i ovo nam mnogo znači u zimskom periodu”, zaključio je Jovičić.