Usvojena je Odluka o utvrđivanju kriterija za sufinansiranje projekata međunarodnih organizacija i donatora u BiH

5.7.2017. Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na 17. redovnoj sjednici Izvještaj Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove, Službe za legalizaciju bespravno izgrađenih građevina za prva tri mjeseca 2017. godine, kao i Pravilnik o zauzimanju javnih i drugih površina privremenim građevinama na području Brčko distrikta BiH.

Image for news

Na prijedlog Odjeljenja za stručne i administrativne poslove usvojena je Odluka o utvrđivanju kriterija za sufinansiranje projekata međunarodnih organizacija i donatora u BiH. Članovi Vlade usvojili su Prijedlog Zaključka o davanju saglasnosti Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH za potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstva poljoprivrede Hašemitske kraljevine Jordan o saradnji u oblasti poljoprivrede.

Usvojen je Izvještaj o radu Inspektorata Brčko distrikta BiH za period od januara do marta 2017. godine.

Vlada Brčko distrikta BiH primila je k znanju Izvještaj o utrošku grantova Odjeljenja za javnu sigurnost dodijeljenih iz budžetskih sredstava za 2016. godinu koji su dodijeljeni nevladinim organizacijama koje se bave humanim deminiranjem, zaštitom i spašavanjem, vatrogasnim društvima i obrazovnim i naučnim institucijama te Izvještaj o utrošku grantova neprofitnim organizacijama.

Primljen je k znanju i Izvještaj o reviziji finansijskog poslovanja Ureda koordinatora Brčko distrikta BiH pri Vijeću ministara BiH za 2016. godinu.

Vlada je prije 17. redovne iscrpila i dnevni red 16. redovne sjednice i usvojila Informaciju o realizaciji izgradnje stambenog objekta za osam stanova za višeporodično stanovanje u okviru Regionalnog programa za stambeno zbrinjavanje.