Odjeljenje za stručne i administrativne poslove, Pododjeljenje za podršku MZ, NVO i UG zaprimilo je od Ministarstva civilnih poslova – Poziv za prijavu učesnika na JIMMY – medijator za informisanje mladih, 7. oktobar – 8. novembar 2024. godine, e-Learning kurs

Evropska agencija za informisanje i savjetovanje mladih (ERYICA) dostavila je poziv Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine da u okviru svog Sporazuma o partnerstvu sa Vijećem Evrope organizuje JIMMY – eLearining kurs za medijatore u oblasti informisanja mladih.
Kurs JIMMY je osmišljen kako bi razvio nove vještine u oblasti informisanja i savjetovanja mladih za omladinske radnike ili druge profesionalce koji rade s mladima poput dekana, mentora i tutora. Kurs daje osnovnu obuku o informisanju mladih koja omogućava učesnicima da odgovore na većinu učestalih pitanja mladih, upoznaje ih s različitim odgovarajućim referentnim materijalima i podučava ih korištenju posebne metode intervjua koja se koristi u radu s mladima u oblasti informisanja.
Ciljevi kursa JIMMY su:
- promocija informisanja mladih u drugim sektorima omladinskog rada,
- razvoj partnerstava između omladinskih radnika i centara za informisanje mladih,
- davanje alata omladinskim radnicima za dostavljanje osnovnih informacija mladima,
- unapređenje kvalitete i dostupnosti informacija za mlade,
- poboljšanje usluge informisanja mladih putem povratnih informacija dobijenih iz oblasti omladinskog rada.
Više informacija o kursu i njegovom sadržaju možete naći na: https://www.eryica.org/training/jimmy.
Kurs je besplatan. Zainteresovani kandidati mogu se registrovati putem sljedećeg linka https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScLNEJA9x9KlX9qtbAiM3NbP48cPplDyhG_KqnyWze2sfEGw/viewform do 25. septembra 2024. godine. Prijavljeni kandidati će biti obaviješteni o rezultatu prijave do 2. oktobra 2024. godine.
Za sva pitanja u vezi kursa možete se obratiti gđi Angelini Pereira na e-mail adresu: angelina.pereira@eryica.org.