Odjeljenje za stručne i administrativne poslove, Pododjeljenje za podršku MZ, NVO i UG zaprimilo je od Ministarstva civilnih poslova poziv na Regionalni seminar u Skoplju, Sjeverna Makedonija

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine obaviješteno je da Omladinsko partnerstvo Evropske unije i Vijeće Evrope organizuje regionalni seminar pod nazivom „Zagovaranje rada s mladima u istočnoj i jugoistočnoj Evropi – Razvoj, potrebe i izazovi u svjetlu pripreme 4. Evropske konvencije o omladinskom radu“ koji će se održati u periodu od 29. do 30. oktobra 2024. godine u Skoplju, Sjeverna Makedonija. Seminar se organizuje kao nastavak dva regionalna seminara održana 2022. i 2023. godine i Simpozija održanog 2023. godine.

Image for news

Ova aktivnost ima za cilj da pruži prostor za kontinuirani dijalog prakse omladinskog rada u istočnoj i jugoistočnoj Evropi o razvoju omladinskog rada, temama oko specifičnih novonastalih potreba i stanju implementacije Evropskog omladinskog rada. Ostali ciljevi događaja uključuju dijeljenje informacija o političkim procesima i najnovijim dešavanjima u vezi s radom s mladima, nuđenje smjernica i podrške informisanjem učesnika o evropskim resursima i pomoći te prikupljanje dobrih praksi o razvoju omladinskog rada u dva regiona i šire, s posebnim fokusom na tematske prioritete i zagovaranje i komunikaciju s donosiocima odluka i javnim tijelima.

                Detaljnije informacije o seminaru i link za prijavu zainteresovani učesnici mogu pronaći na web adresi https://pjp-eu.coe.int/en/web/youth-partnership/regional-seminar-2024.

                Rok za prijavu je 2. 9. 2024. godine.