Gradonačelnik Milić na Skupštini Udruženja penzionera RS u Brčkom

27. 4. 2018. Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH, prisustvovao je danas Skupštini Udruženja penzionera RS Brčko distrikta BiH.

Image for news

On je ovom prilikom izrazio posebno zadovoljstvo što ima mogućnost sarađivati s penzionerima čije je životno iskustvo dragocjeno i, kako je istakao, sigurno od velikog značaja i za smjernice u radu ali i za pomoć u radu Vlade Brčko distrikta BiH. 

„U ovoj godini nastavili smo ranije utvrđenu praksu dodjele sredstava iz budžeta penzionisanim licima. Sigurno je to najveći iznos u okruženju – oko 1.900.000 KM za oba udruženja penzionera za jednokratnu novčanu pomoć, banjsko-klimatsko liječenje i subvencije za električnu energiju“, rekao je Milić. On je naveo da je novina od ove godine da je Vlada osim jednokratne subvencije za utrošak električne energije proširila ovu pomoć i na ostale komunalne usluge. 

Veljko Zlatović, predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske u Brčkom, rekao je da tokom godine ovo Udruženje organizuje niz aktivnosti za svoje članove.

„Preko 4.000 penzionera ima popust na lijekove, poklon-pakete dijelimo četiri puta godišnje, što je ukupno 2.400 paketa, obišli smo domove u kojima su smješteni naši članovi, a imamo i niz drugih aktivnosti kao i izlete koji svima nama mnogo znače“, naveo je Zlatović. 

On je zahvalio gradonačelniku na podršci kao i Vladi Brčko distrikta BiH na pomoći koju im pruža godinama unazad.