Članovi Vlade položili svečanu zakletvu

14.12.2016. Članovi Vlade Brčko distrikta BiH položili su svečanu zakletvu na 2. redovnoj sjednici Skupštine Brčko distrikta BiH. Svečanom polaganju zakletve prethodilo je imenovanje članova Vlade odlukama gradonačelnika Brčko distrikta BiH mr. sc. Siniše Milića koje su upućene u Skupštinu Brčko distrikta BiH.

Image for news

Svečanu zakletvu položili su zamjenik gradonačelnika Anto Domić i glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Damir Bulčević, kao i ostali članovi Vlade: šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Srđan Blažić, šef Odjeljenja za javne poslove Sabrija Jašarević, šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Sabrija Čandić, šefica Odjeljenja za raseljenja lica, izbjeglice i stambena pitanja Jelena Nikić-Damjanović, šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Pero Gudeljević, šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović, šef Odjeljenja za javnu sigurnost Edin Zaimović, šefica Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove Svjetlana Čivčić i šef Odjeljenja za komunalne poslove Mićo Stevanović.

Šefovi Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i Odjeljenja za javni registar će biti imenovani nakon formiranja Odjeljenja za evropske integracije.