Ambulanta Mjesne zajednice Grčica dobila novi ultrazvučni aparat

9.6.2017. U okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ koji finansiraju vlade Švedske i Švajcarske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP), uz sufinansiranje Vlade Brčko distrikta BiH, ambulanta porodične medicine u Mjesnoj zajednici Grčica danas je dobila novi ultrazvučni aparat abdomena.

Image for news

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić istakao je da je ovo najbolji primjer uspješne saradnje s mjesnim zajednicama koja će biti od koristi građanima.

„Stavljanjem u funkciju ovog aparata u velikoj mjeri ćemo rasteretiti gužve koje se stvaraju u drugim zdravstvenim centrima zbog potrebe ultrazvučne dijagnostike. U ambulanti postoje obučeni doktori za rad na dijagnostičkim aparatima koji će biti na raspolaganju građanima“, istakao je Milić.

U projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ učestvuje šest mjesnih zajednica s područja Brčko distrikta BiH, koje su predložile konkretne projekte koje su smatrali prioritetnim.

Vedran Jovičić, predsjednik Mjesne zajednice, istakao je da se Mjesna zajednica Grčica opredijelila za unapređenje zdravstvenih usluga.

„Mi smo prva mjesna zajednica koja je napravila konkretne rezultate i nama je drago da smo dio ovog projekta jer će ovaj aparat koji smo dobili koristiti narodu naše i svih okolnih mjesnih zajednica koje gravitiraju ovom području“, zaključio je Jovičić.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić sa saradnicima je, nakon obilaska ambulante, održao sastanak s rukovodstvom Mjesne zajednice Grčica s kojim je razgovarao o daljnjoj saradnji i budućim projektima.