Odjeljenje za stručne i administrativne poslove, Pododjeljenje za podršku MZ, NVO i UG zaprimilo je od Ministarstva civilnih poslova Otvoren poziv za obrazovnog koordinatora – Unija za Mediteran (UfM) Med Youth Lab 2024

Unija za Mediteran (UfM) obavijestila je Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine da je objavila otvoreni poziv u kojem traži iskusnog obrazovnog koordinatora za UfM Med Youth Lab. UfM je međuvladina organizacija koja okuplja 43 zemlje s ciljem jačanja regionalne saradnje i dijaloga kroz specifične projekte i inicijative koje se bave inkluzivnim i održivim razvojem, stabilnošću i integracijom u euro-mediteranskoj oblasti, a UfM Med Youth Lab je inicijativa za izgradnju kapaciteta koju zajednički organizuju UfM i Euro-mediteranski univerzitet u Fesu (UEMF) uz podršku Njemačke razvojne saradnje.

Image for news

                Od obrazovnog koordinatora očekuje se organizacija i nadgledanje četverodnevnog programa usavršavanja na UfM Med Youth Lab 2024, s ciljem pomoći mladim učesnicima u razvoju praktičnih prijedloga projekata fokusiranih na „green skills“, mobilnost mladih za obrazovne i profesionalne razmjene i angažman mladih u dijaloga s više aktera, koordinaciju trenera i tehničkih stručnjaka i efikasnu angažovanost učesnika.

                Rok za dostavljanje ponuda je 18. septembar 2024. godine u 13.00 sati. Dužina trajanja je od mjeseca oktobra do decembra 2024. godine (nije angažman s punim radnim vremenom).

                Detaljnije informacije o kriterijima selekcije, podobnosti i zadacima obrazovnog koordinatora dostupne su na web adresi https://ufmsecretariat.org/work-with-us/procurement/.