Otvoren novi Društveni centar u Brezovom Polju

22.9.2017. Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić i predsjednik Mjesne zajednice Brezovo Polje Hajrudin Ljuščić presijecanjem vrpce danas su i zvanično pustili u rad novi Društveni centar u ovoj mjesnoj zajednici.

Image for news

Društveni centar sagrađen je u okviru zajedničkog projekta Vlade Švicarske i Vlade Švedske „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, koji implementira UNDP, a Brčko distrikt BiH je partner i sufinansijer u projektu koji je vrijedan 17.000 KM. 

Gradonačelnik Siniša Milić istakao je da će Društveni centar koji je opremljen novim namještajem i informatičkom opremom sigurno podstaći društveni aktivizam kao i druženje starijih ali i mlađih mještana Brezovog Polja. On je dodao da je planiran nastavak projekta kroz uređenje dvorišta objekta i uređenje plaže u ovom mjestu. 

Šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Srđan Blažić rekao je da osim Brezovog Polja u implementaciji projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ učestvuju i mjesne zajednice Dubrave, Maoča, Gornja Skakava, Donji Brezik i Grčica. 

Osim novog Društvenog centra, putem spomenutog projekta u Brezovom Polju je sagrađeno i dječije igralište te osigurana izgradnja centralnog arterca.