Google stipendija za studente s invaliditetom

Odjeljenje za stručne i administrativne poslove u saradnji s Odjeljenjem za evropske integracije i međunarodnu saradnju objavljuje poziv – Google stipendija za studente s invaliditetom. Stipendija je namijenjena studentima s invaliditetom koji studiraju računarske nauke, računarski inženjering, informatiku ili srodnu tehničku oblast na univerzitetu bilo gdje u Evropi ili Izraelu.

Image for news

Stipendija ima za cilj da pomogne u uklanjanju barijera koje sprečavaju studente s invaliditetom da uđu u svijet računarske nauke, podstakne ih da se istaknu na svojim studijima i postanu aktivni uzori i lideri u stvaranju tehnologije.

Prihvatljivi kandidati moraju:

biti trenutno upisan na univerzitet u Evropi ili Izraelu za školsku 2022/2023;

namjeravaju da budu upisani ili primljeni kao redovni ili vanredni student na diplomskom,   master ili doktorskom programu (ili ekvivalentnom) na univerzitetu u Evropi ili Izraelu za akademsku 2023/2024.

da studiraju računarske nauke, računarski inženjering, informatiku ili srodnu tehničku oblast na univerzitetu u Evropi ili Izraelu s invaliditetom;

pokazati izvanredan akademski uspjeh;

dati primjer liderstva i strasti za računarske nauke i tehnologiju.

Napomena: Osobe koje su rezidentni zemalja pod embargom, obično stanovnici zemalja pod embargom, ili su na drugi način sankcionisane primjenjivim programima kontrole izvoza i sankcija nemaju pravo da se prijave za ovu stipendiju.

Platformi aplikacije možete pristupiti na linku: https://www.employ-ability.org.uk/students-and-universities/scholarship/.

Najbolji kandidati će dobiti stipendiju od 7.000 eura koju će potrošiti na školarinu, naknade, knjige, pribor i opremu potrebnu za nastavu na univerzitetu.

Rok: 14. maj 2023. godine, 23:59 GMT.