Javni poziv Centralnoevropske inicijative za dostavljanje projektnih prijedloga

Odjeljenje za stručne i administrativne poslove, Pododjeljenje za podršku MZ, NVO i UG zaprimilo je od Ministarstva civilnih poslova – Javni poziv Centralnoevropske inicijative za dostavljanje projektnih prijedloga Informacija

Image for news

Centralnoevropska inicijativa (CEI) je u okviru Programa razmjene znanja (Know-how Exchange Programme – KEP) raspisala poziv za dostavu projektnih prijedloga. Poziv je otvoren za privatne i javne ustanove, međunarodne i nevladine organizacije iz zemalja CEI. Napominjemo da projektne prijedloge ne mogu podnositi fizička lica.

Projektni prijedlozi moraju biti u skladu sa CEI Akcionim planom. Dokument je dostupan na internet stranici Centralnoevroske inicijative putem linka https://www.cei.int/sites/default/files/publications/downloads/CEI%20Plan%20of%20Action%20DIGITAL%20ESEC%20FINAL.pdf.

Maksimalan iznos sredstava po jednom projektu iznosi 40.000 eura. Aplikanti moraju osigurati sufinansiranje u iznosu od najmanje 50% ukupne vrijednosti projekta. Sufinansiranje može biti i u naturi (roba ili usluge, infrastruktura, oprema i slično).

Poziv za apliciranje je otvoren do 13. 6. 2022. godine. Sve informacije o načinu i uslovima učešća su dostupne u dokumentu Poziv za dostavljanje prijedloga 2022 koji je dostupan na linku https://application.cei.int/application/kep.2022/.