Računarska oprema za pet mjesnih zajednica u Brčkom

U okviru projekta „Jačanje uloge MZ u BiH“, koji zajednički finansiraju Vlada Švicarske i Švedska, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, u saradnji s Vladom Brčko distrikta Bosne i Hercegovine – Odjeljenjem za stručne i administrativne poslove  – Pododjeljenjem za podršku MZ, NVO i UG, danas je organizovana podjela  računara, laserskih multifunkcionalnih štampača, tableta i druge pripadajuće računarske opreme na korištenje za pet mjesnih zajednica učesnica druge faze projekta.

Image for news

U ovoj fazi projekta  iz Brčko distrikta Bosne i Hercegovine učestvuju Mjesne zajednice „Šatorovići“, „Gredice 2“, „Bijela“, „Gornji Rahić“ i „Ilićka“.

Za potrebe gore navedenih mjesnih zajednica osigurani su projektor i platno, za zajedničku upotrebu.

Ukupna vrijednost ove opreme iznosi 15.210,00 konvertibilnih maraka, od čega su putem projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” osigurana sredstva u iznosu od 13.000,00 konvertibilnih maraka, a  Distrikt je iz svog budžeta izdvojio sredstva u iznosu 2.210,00 konvertibilnih  maraka.

Današnjem događaju prisustvovala je i terenska službenica na projektu „Jačanje uloge MZ u Bosni i Hercegovini“ Mirna Dabić Davidović.

Jake mjesne zajednice doprinose poboljšanju kvalitete života i osiguravaju veći angažman građana u procesima donošenja odluka na lokalnom nivou.