Odjeljenje za stručne i administrativne poslove u saradnji s Odjeljenjem za evropske integracije i međunarodnu saradnju objavljuje – Grantovi za projekte podrške obrazovanju i zdravstvu

Ambasada Republike Bugarske u BiH otvorila je javni poziv za podnošenje projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava.

Image for news

Prihvatljivi ciljevi kandidovanih projekata su:

  • Povećan pristup obrazovanju kroz savremeni obrazovni proces i poboljšanje obrazovne infrastrukture osiguranjem boljih uslova za učenje i nastavu;

  • Osiguranje bolje zdravstvene zaštite i poboljšan pristup zdravstvenim uslugama, poboljšanje zdravstvene infrastrukture.

Projekte mogu kandidovati jedinice lokalnih samouprava, obrazovne i socijalne institucije, međunarodne i lokalne nevladine organizacije i međunarodne humanitarne organizacije.

Rok za dostavu projektnih prijedloga je 30. juni 2022. godine.

Prijedlozi projekta moraju sadržavati indikativni datum početka provedbe projekta nakon 1. marta 2023., a najkasnije do 30. novembra 2023. godine. Projekti moraju biti gotovi najkasnije do 31. decembra 2025. godine.

Minimalni iznos budžeta po projektu je 50.000,00 KM, a detaljne informacije dostupne su na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova Republike Bugarske na portalu https://www.mfa.bg/en/embassies/bosniaherzegovina/news/33911.