Otvoreni poziv - Humanity in Action

Odjeljenje za stručne i administrativne poslove u saradnji s Odjeljenjem za evropske integracije i međunarodnu saradnju objavljuje poziv – Humanity in Action – Otvoreni poziv

Image for news

Humanity in Action organizira trening u okviru projekta „Unapređenje vještina NVO/OCD-a na Zapadnom Balkanu i Moldaviji“, finansiranog od strane Međunarodnog višegradskog fonda. Projekat će poboljšati vještine OCD/NVO zajednice iz šest zemalja zapadnog Balkana i Moldavije kako bi se povećalo profesionalno demokratsko sudjelovanje građana u javnim raspravama i povećalo njihovo profesionalno razmišljanje. Projekat također ima za cilj potaknuti regionalnu saradnju radi opipljivijeg uključivanja na evropskom nivou.

Projekat će obučiti 30 članova OCD/NVO zajednice u BiH i studente koji nastoje raditi u ovoj oblasti o osnovnim vještinama upravljanja projektima. Nakon treninga bit će organizovana rasprava s dionicama o budućnosti Evrope, tokom koje će projektni tim prikupiti preporuke i stavove koje zastupaju polaznici. 30 sudionika razradit će svoje projektne ideje, koje će prikupiti voditelj Mreže i uskladiti ih sa sličnim regionalnim i međunarodnim. Odabrane projektne ideje će dobiti daljnje mentorstvo od strane projektnog tima kako bi povećale svoje šanse za uspjeh i bile dostavljene odgovarajućim donatorima u završnoj fazi predloženog projekta. Nakon treninga, polaznici će biti zamoljeni da napišu kratki esej/blog na temu po svom izboru koji će se dotaknuti pitanja demokratizacije ili podrške civilnom društvu u BiH, te istovremeno raspravljati o budućnosti Evropske unije u odnosu na EU proširenje na Zapadni Balkan i proces pridruživanja Moldaviji. Iz svake projektne zemlje, na osnovu najboljeg esej/bloga, bit će odabrana dva sudionika koji će pohađati Ljetnu školu u Crnoj Gori. Na Ljetnoj školi dodatno će produbiti svoju obuku kako bi i sami postali treneri.

Trening za 30 polaznika

Sarajevo

7– 8. maja

Crnja Gora – Ljetna škola (2 polaznika iz BiH)

Kolašin

5–9. septembra

Završni događaj

Online

12. oktobra

Prijavite se za sudjelovanje na treningu u Sarajevu do 24. aprila 2022. godine putem obrasca na linku: https://humanityinaction.wufoo.com/forms/application-project-management-training/.
Sve troškove snosi organizator.

Više informacija na:

https://humanityinaction.org/news_item/open-call-ngos-csos-skills-enhancement-in-the-wb-and-moldova-training/

z.markovic@humanityinaction.org ili n.lilic@humanityinaction.org.