USAID Turizam – Javni poziv za dodjelu grantova

Odjeljenje za stručne i administrativne poslove, Pododjeljenje za podršku MZ, NVO i UG u saradnji s Odjeljenjem za evropske integracije i međunarodnu saradnju objavljuje – USAID Turizam – Javni poziv za dodjelu grantova

Image for news

USAID Turizam objavio je javni poziv (APS) za dodjelu grantova.

Grantovi će biti dodijeljeni za aktivnosti u sektoru turizma, lokalnim neprofitnim organizacijama i profitnim nevladinim organizacijama, udruženjima i preduzećima registriranim u BiH za aktivnosti kojima se jasno podupiru aktivnosti i ciljevi projekta USAID turizam, promovišu inovativne ideje, pomaže pružaocima usluge u ispunjavanju međunarodnih standarda kvaliteta i promoviše saradnju u polju marketinga i promocije proizvoda.

To može, između ostalog, uključivati razvoj lokalnog turističkog iskustva, razvoj radne snage, napor na očuvanju i aplikacije kojima se poboljšavaju aktivnosti marketinga i aktivnosti digitalne transformacije. Nadalje, traže inovativne ideje i aplikacije kojima se omogućuje inkluzivan razvoj i konkretna poboljšanja u području rodne ravnopravnosti i uključivanja mladih i osoba s invaliditetom.
Grantovi koje dodjeljuje projekat USAID Turizam također će biti korišteni kao instrument za ostvarivanja javno-privatnih partnerstva (JPP) kojima se povećavaju strana i domaća ulaganja i doprinosi zaštiti i povećanju turističkih resursa.

Ukupna vrijednost granta koji se dodjeluje putem ovog APS-a je 350.000,00 USD.
Aplikacije se mogu predavati do 15. 3. 2022. godine.
Više informacija o ovom javnom pozivu možete pronaći na https://turizambih.ba/wp-content/uploads/2021/10/USAID-Turizam-2021-Annual-Program-Statement-APS_bhs.pdf.