Javni poziv za volontere – Prilika za učešće u „Futures project“: Pomoć u izgradnji bolje budućnosti

Odjeljenje za stručne i administrativne poslove, Pododjeljenje za podršku MZ, NVO i UG u saradnji s Odjeljenjem za evropske integracije i međunarodnu saradnju objavljuje – Javni poziv za volontere – Prilika za učešće u „Futures project“: Pomoć u izgradnji bolje budućnosti

Image for news

Futures project poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće u programu namijenjenom ambicioznim mladim ljudima koji su spremni da volontiraju i da se aktivno angažuju u mnogobrojnim programima.

Volontiranje s TFP-om prilika je da budete dio globalnog uticaja s mladom i rastućom međunarodnom neprofitnom organizacijom.

Traže volontere s nizom vještina i kompetencija. Zavisno od vaših vještina i interesa, uloge i odgovornosti volontera mogu spadati u sljedeća područja fokusa:

  • Komunikacija, uključujući društvene mreže, video, saopćenja za medije, sadržaj web stranice

  • Grafički dizajn

  • Istraživanje

  • Analytics (posebno vješto korištenje Excela)

  • Planiranje događaja (iskustvo u digitalnoj logistici i online planiranju konferencija je vrlo cijenjeno).

Trajanje volontiranja: minimalno mjesec dana, fleksibilno, prosječno 5–20 sati sedmično (zavisno od vaše uloge i interesa). Možete raditi na daljinu, sarađivati i samoorganizovati se.

Potrebne su izvrsne komunikacijske vještine, pisane i usmene, na engleskom jeziku, dobro poznavanje MS Officea i društvenih mreža.

Kao član volonterskog osoblja smatrat ćete se dijelom tima Futures Project. Imat ćete priliku komunicirati i podržati inovatore koji rade na inovativnim i učinkovitim projektima širom svijeta.

Prijava se može ostvariti dostavom biografije i pisma interesa. U pismu interesa potrebno je jasno naznačiti za koja ste od gore navedenih područja fokusa najviše zainteresovani, koje relevantne vještine posjedujete i koliko vremena želite posvetiti.

Molimo pošaljite materijale za prijavu e-poštom na volunteers@futures-project.org.
Prijave se pregledaju kontinuirano. Više informacija možete pronaći na https://futures-project.org/volunteer/.

Napomena: Ako ste trenutni student zainteresovan za korištenje ove uloge za ispunjavanje uslova za stažiranje, navedite to u svom pismu interesa.