Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo (EMBRACE)

UNDP EMBRACE objavljuje poziv – Poziv organizacijama civilnog društva (OCD) za učešće na Informativnom sastanku (Otvorenim danima) u sklopu javnog poziva za podnošenje projektnih prijedloga organizacija civilnog društva (OCD) objavljenog u okviru projekta „Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo“ (EMBRACE)

Image for news

Projekat „Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo (EMBRACE)“ kojeg finansira Vlada Kraljevine Norveške objavljuje poziv za OCD za učestvovanje na sesijama „Otvoreni dan“ kao podrška OCD u procesu podnošenja projektnih prijedloga za Javni poziv za predaju prijedloga projekta OCD koji je otvoren od 28. oktobra 2021. do 21. novembra 2021. godine.

Informativni sastanci (Otvoreni dani) za OCD će se održat prema sljedećem rasporedu:

  • 8. novembra 2021. godine, od 09.00 sati do 11.00 sati,

  • 11. novembra 2021. godine, od 09.00 sati do 11.00 sati.

S ciljem da se Informativni sastanci (Otvoreni dani) održe na zdravstveno siguran način, ali i bez ograničavanja broja učesnika, najavljene sesije Informativnih sastanaka (Otvorenih dana) s fizičkim prisustvom su promijenjene u potpuni „online“ događaj. U skladu s ovim najavljeni broj učesnika na otvorenim danima nije ograničen kako je u smjernicama bilo navedeno.

Za učešće je potrebno popuniti prijavni obrazac koje se nalazi na linkovima ispod:

Prijava na Informativni sastanak (Otvoreni dan) po ovom pozivu je otvorena, na jednakim osnovama, za predstavnike svih OCD (udruženje ili fondacija), koje su registrovane u skladu s važećim zakonskim propisima u Bosni i Hercegovini. Molimo Vas da se u ime svake OCD prijavi maksimalno jedna osoba kako bismo ostvarili da što veći broj OCD ima mogućnost da uzme učešće u ovim otvorenim vratima.

Tokom prijave za učešće molim Vas da vodite računa da se prijavite za termin Informativnog sastanka (otvorenih vrata) koji se ne preklapa s održavanjem PCM trenings ukoliko ste se i za njega prijavili.

Projekat „Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo (EMBRACE)“ finansira Vlada Kraljevine Norveške u iznosu od 750.000 EUR, a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).