Održan Forum građana Brčko distrikta BiH u MZ Ilićka

Forum građana Brčko distrikta BiH, motivisan Javnim pozivom UNDP-ja za podnošenje projektnih prijedloga, održan je 12. 5. 2019. godine u prostorijama MZ Ilićka, s ciljem definisanja problema i prioritetnih projekata naše lokalne zajednice. Građani su se na ovaj način detaljnije informisali o Javnom pozivu UNDP-ja te su svojim aktivnim učešćem mogli dati doprinos u identifikovanju problema.

Image for news

Na Forumu je provedena diskusija, mapirani su problemi te utvrđeni prioriteti, i odlučeno da prioritetni prijedlog projekta bude: „Postavljanje vještačke trave na fudbalsko igralište u MZ Ilićka“. Ukupna predviđena vrijednost predloženog projekta je oko 30.000,00 KM, a učešće Brčko distrikta BiH bi trebalo biti najmanje 30% od ukupnih sredstava. Nakon potpisivanja pisma namjere gradonačelnika za podršku ovoj projektnoj ideji, popunjena aplikacija će biti proslijeđena UNDP-ju na odlučivanje.

I prethodnih godina Brčko distrikt BiH učestvovao je u ovom projektu, gdje je kandidovano i realizovano više projekata u ime zainteresovanih mjesnih zajednica.

UNDP je za ovu godinu raspisao novi, drugi po redu Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata, gdje je naglašeno da jedinice lokalne samouprave mogu kandidovati samo one projekte koji su u skladu s prioritetima definisanim isključivo na forumima građana.