Odjeljenje za stručne i administrativne poslove, Pododjeljenje za podršku MZ, NVO i UG zaprimilo je od Ministarstva civilnih poslova – Poziv za prijavu kandidata na Peto izdanje regionalnog takmičenja Balkathon

Regionalni ured za saradnju mladih (RYCO) dostavio je Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine informaciju da je objavljen poziv za prijavu kandidata na Peto izdanje regionalnog takmičenja Balkathon – online takmičenja za ekonomiju zapadnog Balkana.

Image for news

Balkathon 5.0 se fokusira na svježe inovativne digitalne ideje i rješenja u različitim tematskim oblastima, među kojima su tehnologija usluga, zelena energija, transport, turizam i poljoprivreda, pametni gradovi, robotika itd. Digitalna rješenja moraju uključivati inovativne tehnološke ideje s jasnim objašnjenjem njihove primjene i održivosti u toj oblasti.
                Mogu se prijaviti timovi sastavljeni od lica do trideset i pet godina starosti, a posebno se na apliciranje ohrabruju srednjoškolci. Timovi se potiču da među svoje članove uključuje studente, start-upove i nevladine i obrazovne institucije.

Oni koji uđu u uži izbor imat će priliku učestvovati u dvodnevnom programu mentorstva s iskusnim stručnjacima i osvojiti jednu od šest novčanih nagrada od iznosu do 7.000,00 €. Kako bi podržao inovativni duh mladih od rane dobi, Balkathon 5.0 uvodi novitet te su osigurane dvije specijalne novčane nagrade u iznosu od po 4.000,00 € za najbolje rangirane srednjoškolske timove.

Rok za prijavu timova je 5. jula 2024. godine.

Više informacija o načinu i uslovima prijave dostupno je na sljedećem linku: https://www.rcc.int/balkathon/.